fbpx

Kitchen renovation service

Max Larocque Construction inc. realizing your dreams since 1990.
Rénovation de cuisine

The kitchen is the heart of the house

The kitchen is the heart of the house. This room must be designed accordingly to your lifestyle, your family and your particular tastes. It is the most personalized room in your home. Whether you are looking for an open or closed kitchen, traditional or contemporary, practical or refined, Constructions Max Larocque can meet all your desires in terms of kitchen renovation.

Find inspiration for your kitchen by exploring some of the projects we have realized!

An enjoyable kitchen renovation

Kitchen renovation can be a very interesting experience, as long as we are well prepared. Hence the importances of choosing a company that have a good experience in kitchen renovations. The project must be done quickly and requires the coordination of several workers. For this type of project it is sometimes necessary to move walls, sometimes bearing walls, to move plumbing, to change the electrical system, to review the lighting and to redo the floor finishes. We are able to advise the consumer and to make the most out of the possibilities offered by the house.

Cuisines

Our kitchens projects

1- Hochelaga : an ultra modern kitchen, design with finesse

It is hard to imagine that this ultra-modern kitchen was built in a 1930s cottage. This kitchen renovation is part of the complete cottage makeover we did.

A multifunctional open space

The de-compartmentalization of the first floor has created a large multifunctional open room that opens onto the backyard through an oversized patio door that provides a nice view, ventilation and plenty of natural light. With all this free space, homeowners now feel comfortable inviting their families and friends home.

2- Rosemont : Modern and contemporary in harmony – Domus Finalist

Rénovation de cuisine à Montréal
This kitchen renovation was realized for the new owners of a duplex in the Petite Patrie neighborhood. Its design is a happy marriage of noble and industrial materials. Stainless steel combines with countertop marble, enameled white tile backsplash and painted wood cabinets to create a bright and practical environment. Drawers have been installed under the island for easy access.

Removing a bearing wall

A section of the bearing wall was replaced by a beam and laminated timber columns with steel hardware. Everything has been left apparent to harmonize with the new kitchen. Our team was able to accomplish all the kitchen renovation work between the acquisition of the duplex and the arrival of the new owners and their children into their residence.

3- Mercier-Hochelaga : A kitchen expanded from the inside

In this 1950’s duplex located in Mercier-Hochelaga, the owners did not like their kitchen, which was too small, not very functional and a little stuffy.

Given the presence of two teenagers, the couple wanted to expand their kitchen, add more brightness and open it up to the living rooms, but without making any exterior expansion.

Since the building had an opaque party wall, it was not possible to add a window on this side, so a load-bearing wall had to be remove to meet the owner’s needs. The couple therefore solicited our design service, which successfully met the challenge.

 

Hassle-free work

In collaboration with our designer, our technical service quickly understood the solutions for the load-bearing wall problem and the work was carried out as planned in less than 3 months.

White predominates in the kitchen for the countertop, the cabinets as well as the backsplash in order to reflect the light deeper into the apartment.

The new kitchen perfectly matches their needs. It is also more pleasant and more family friendly.

 

However, the best surprise for the owners was to notice the quality of the works, the absence of problems, the courtesy of the employees and the speed of calls backs. It also makes the pride of our team.

4- Saint-Lambert : A welcoming and convivial kitchen

After the purchase of their cottage, the new owners turned to us for major construction works including the kitchen renovations and windows expansions to increase the natural lighting of the rooms. The choices of materials in white accentuate the brightness.

A linear kitchen with lunch counter

The laboratory-style kitchen including a large island with a quartz lunch counter is ideal for children and for receiving friends.

NEED HELP TO START YOU PROJECT?

5- Laval-des-rapides : A kitchen to receive the family

With its three bedrooms, this 1960s bungalow located in Laval-des-Rapides was ideal for a young family, but for this couple who had become grandparents, the layout was no longer suitable. The presence of three bedrooms was unnecessary and the size of the kitchen made it difficult to accommodate both children and grandchildren.

The couple wanted to remove the dividing wall between the kitchen and the dining room, but it was a load-bearing wall of nearly twenty feet in length. The couple therefore asked us to offer them a solution.

After an evaluation by our designer and our technical team, we offered them a solution that met their needs: use one of the bedrooms to enlarge the kitchen and create a visually open and welcoming space to receive their family.

A well-assumed living room

The owners made the well-assumed choice to give up a bedroom in favor of living rooms. They can now cook while chatting with their children and watch the grandchildren evolve in the living room. They also appreciate their work island, their coffee corner and the extra counter space. In addition, by favoring white in the kitchen, it also became brighter.

Thanks to good planning and excellent communication, everything was done quickly and without unforeseen events.

Our team puts all its skills at your service to ensure the success of your project!

Rénovation de cuisine
Rénovation de cuisine
Rénovation de cuisine

6- Outremont : A luminous urban kitchen – Domus Finalist

Urban kitchen often lack natural light and the addition of wooden cabinets can make them even darker.

In 2002, we realized this kitchen project in a 1995’s detached cottage in Outremont. Its clean and bright design, where the tall cabinets meet with the ceiling, visually enlarges the space while emphasizing the horizontality of the concept. Fifteen years later, this classic Scandinavian inspired design is still current while adapting well with traditional Quebec architecture by its form and function. The recessed lighting completes this arrangement of a beautiful elegance. The addition of a dinette corner and office space adds a functional touch.

A quality kitchen renovation made to last

The lower cabinets are made from varnished maple and the higher cabinets from lacquered cherry wood, two Quebec’s species of hardwood. The marble countertop has been surface-treated with a stain-resistant sealant to ensure long-term beauty. The landlords had owned the house for a long time and they chose to give a second life to their kitchen to enjoy for many other years.

7- Pointe-Claire : A renewed and functional kitchen

With this project located in Pointe-Claire, the new owners wanted to renovate the old kitchen to better meet the needs of their family. The available space was very limited. Our design services suggested a corner sink to clear a large, well-lit, countertop.

Trandy colors and materials

To energize and update the look of the kitchen, we have proposed two-tone melamine cabinet doors and a concrete counter that give the kitchen its personality and unique character. A light surface was chosen for the cabinets and countertop to maximize the reflection of the natural light and visually enlarge the space.

Our team has been able to meet the requirements of our customers while respecting the allocated budget.

Max Construction Blog: Design and construction help

8- Ville d’Anjou : An open and attractive kitchen

After having lived in their closed kitchen for a long time, the owners of this cottage asked us to open the kitchen to the other rooms on the first floor. Now retired, they wanted to make the most of the place as a living environment. A kitchen renovation was necessary.

Clearing the space

We removed part of the existing walls in a safe and aesthetic way to maximize the view of the other rooms and visually enlarge the space. These renovations have allowed us to make the kitchen much more functional while modernizing its appearance.

NEED HELP TO START YOU PROJECT?

9- Rosemont : The warmth and elegance of the wood

In this bungalow extension project, the owners wanted a large kitchen and the addition of a dining room to accommodate their children and grandparents living under the same roof. They opted for a classic style putting wood in value.

Adding an extension

As the rear part of the lot was relatively large, our designer suggested the customers to add an extension to their home. This made it possible to still maintain a good sized backyard, to add a bench seat in the kitchen and the adjacent dining room. In order to maximize the storage we added drawers on the bench, that are accessible from the dining room.

A good collaboration between our designer, estimation and realization team, allowed realizing this project according to the requirements of our customers.

10- Montréal-Ouest : A kitchen for family cooking – Finaliste Domus

In this 30s semi-detached cottage, the owners wanted more storage while allowing the whole family to participate in the preparation of meals.

Drawers and a work island

Our designer has proposed the use of horizontal drawers in this kitchen renovation project to increase the storage capacity in the kitchen. The installation of the island with a large counter offers room for several people to participate in the meals preparation at the same time, in a pleasant environment. A good listening of the needs and the tastes of the owners allowed our team to design and realize their dream kitchen.

NEED HELP TO START YOU PROJECT?

11- Saint-Léonard White kitchen: classic and always chic

Upon request of the owners, who had this house for several years, our designer has realized this kitchen where the whiteness of lacquered wood matches perfectly with the glass, the marble and the stainless steel.

Putting the noble materials in value

The white lacquered wood cabinets merge into the décor and highlight the white marble countertop by Bianca Carrera as well as the wood floor and other luxurious kitchen components. Our customers are thrilled with the result and appreciate the functionality of the layout, which has been greatly enhanced.

The work was done in design-build, allowing a good control of the budget.

12- Notre-Dame-de-Grâce : A traditional kitchen renewal

Realized in 2015, the renovation of this kitchen needed to improve the functionality of the design while still respecting the architectural character of the house.

Removing the separation wall

We proposed to remove the wall between the kitchen and the dining room while keeping a beam to increase the light and visually widen the kitchen, while maintaining the ceiling molding that defines the dining room space. The choice of cabinets covered with white lacquer also contributes to the brightness. The choice of a granite countertop separating the kitchen from the dining room allows them to be harmonizing while respecting their own style.

Our combined team of designer and contractor has done the work according to the wishes of the owners and their budget.

13- Ville Saint-Laurent : A dream kitchen with an island

The construction of an island in a kitchen is interesting, but it takes a lot of space. For years, the owners of this bungalow wanted to add an island to their kitchen, but it was too small and separate from the dining room.

Expending from insider

The owners did not see how they could fit an island in their renovation project, but our designer proposed them a new concept by removing the wall between the two rooms, to free up enough space to join a large island.

The owners had hesitated between moving in a new home that would allow them their dream kitchen or staying in the neighborhood they liked. We managed to bring them the best of both solutions.

The good collaboration between our designer, estimation and realization team, allowed us to realize this project according to the requirements of our customers.

14- Verdun : Kitchen in 1950s cottage

The kitchen of this 1950s cottage was no longer functional enough for the owners and their children, but the interior space was insufficient to create the kitchen they wanted. We extended the house toward the backyard to offer them their dream kitchen.

A central island with lunch counter

The new kitchen now has a central island with a lunch counter very convenient for the family on a daily basis and to receive friends on occasion. The kitchen opens on a large back terrace that invites the owners to enjoy the backyard more. The interior is now clearer, brighter and more dynamic.

NEED HELP TO START YOU PROJECT?