fbpx

Our most recent project – A contemporary kitchen in a living space

A contemporary kitchen in a living space

The kitchen of this 1920s building was both too small and too enclosed to meet the needs of the owners and their two children. It was difficult to be more than three people in there. This single-family row house in Côte-des-neiges had little light and it was impossible to add windows.

The couple therefore contacted our estimation and planning services to assess the possibility of transforming the compartmentalized main floor into an open and airy family living space.

Two challenges to overcome

As it is often the case in older houses, it was necessary to remove two load-bearing walls on the main floor. Taking into account that the basement was already finished, it was out of question to add columns to the basement. Our technical department worked with our designer to develop the optimal solution while always keeping the budget in mind.

It was also necessary to limit the inconveniences for the family related to the important works, which would affect the entire main floor for nearly four months. The courtesy of our employees was greatly appreciated as it allowed us to maintain a relaxed atmosphere during the work.

A more than satisfactory result

The owners now enjoy watching their children play in the living room while preparing meals. The island counter also improves the dynamic with friends when they receive them to share a good meal. Following our recommendations, they are very happy to have chosen sustainable materials and a streamlined contemporary design whose beauty and value will be maintained on the long term.

NEED HELP TO START YOUR PROJECT ?

CONTACT-US